Denne artikkelen beskriver hvordan Administrator eller Planlegger setter opp Geofencing for touch digitalt stemplingsur. Aktiverer funksjonen både for touch via app og nettleser (PC/tablet). 


Merk! Geofencing er en lokasjonsbasert tjeneste som tamigo bruker for å kontrollere om den ansatte befinner seg på eller i nærheten av arbeidsplassen. I form av en virtuell grense rundt en adresse/geografisk lokasjon, kjent som geofence. 


For å aktivere Geofencing for din virksomhet, gå til Oppsett generelt --> Butikker/avd --> Klikk på redigerings ikonet til Avdelingen som vist nedenfor: 


Redigeringsikon
 





Og deretter klikk på Innstillinger --> IP Adresse i pop-up menyen:


- Aktiver Geofencing for innsjekking og utsjekking

- Skriv inn adressen til din virksomhet, og velg korrekt adresse i listen som vises

- Velg avstands begrensning rundt angitt adresse


Merk! Se for deg et virtuelt digitalt sirkelformet gjerde som omkranser lokalene til din virksomhet. Avstanden du velger, vil angi radiusen som igjen danner omkretsen for tillatelse for inn/utsjekk via touch. 


Finner ikke eksakt adresse?

Dersom du opplever at adressen ikke dukker opp i listen, eller Butikk/Avdeling ligger i et stort kjøpesenter/område, kan det være bedre å låse lokasjonen ved å markere stedet direkte i kartet. 


Zoom inn kartet så mye du kan (Ønsker), flytt markøren så nære som mulig korrekt lokasjon og klikk med venstre musetast når du mener du er innenfor geografisk lokasjon. Punktet flytter seg deretter. Avslutt så med å Lagre


 




NB! Avslutt med  "Lagre og lukk"




For ansatte/medarbeidere (app):

Ansatte kan nå sjekke inn/ut via tamigo, uten å være tilkoblet et spesifikt trådløst nettverk (WIFI) slik som tidligere. 


Merk! Ved første gangs touch bruk etter aktivering av Geofencing, må den ansatte tillate at tamigo får tilgang til enhetens posisjon. ( se bildet under)


 
Man vil nå kunne sjekke seg inn/ut via touch som vist nedenfor:



Ansatte får beskjed om de befinner seg for langt unna angitt område:





Nettleser (PC / tablet) 


Oppsett av tamigo touch via nettleser, vil nå også fungere uten at enheten er tilkoblet et spesifikt trådløst nettverk (WIFI). 


touch digitalt stemplingsur via nettleser, settes opp på samme måte som tidligere. Ved oppsett, kan du oppleve at tamigo gir deg beskjed om at "det er ingen virksomhet registrert på denne IP-adressen" - denne meldingen kan du overse, da IP-adresser ikke lengre er i bruk ved aktivering av Geofencing.